Hoe dieren ons bijstaan in tijden van mentale druk

Begrijp jij het nog wat er in de wereld over ons wordt uitgezonden? Informatie waar onze brein helemaal gek van kan worden, mensen tegen elkaar op worden gezet omdat men van mening verschilt en daarmee soms wordt buitengesloten. Ons stress hormoon daarmee wordt verhoogd en dit ons immuunsysteem aantast. Of het lichaam wordt ziek of de mind of alle twee. Ik heb de afgelopen weken drie wijze boodschappen van dieren meegekregen die mij hebben geholpen om me niet gek te laten maken en deel deze graag via dit blog. 

De eerste wijze les kwam door via de roofvogels die boven mijn hoofd zweefden. Ik hoorde zelfs de wind die onder hun vleugels vandaan kwam. Ik hield op met praten en keek met open mond hun cirkelende bewegingen na. ‘Heb geen weerstand en blijf gefocust wat je wilt’, waren de woorden die tot me kwamen. De eerste keer dat ik ze drie weken geleden zag, sputterende ik wat tegen en mompelde de woorden: ‘dat is makkelijker gezegd dan gedaan’. Een vriend van mij die op dat moment bij me was, moest lachen en vond dat de vogel gelijk had. Ook in de afgelopen twee weken zagik ze voorbij komen en in gedachten vloog ik met ze mee. Het maakte mijn hoofd vrij en mijn lijf krachtig. Het spoorde me aan om me meer te richten op de retreats die ik in september en oktober dit jaar geef.

De tweede les kwam door tijdens een reading voor een overleden hond. Tijdens het intunen op deze dierenziel werd ik overvallen door een groots verdriet. Ik besloot de reading uit te schrijven in plaats van deze per audio op te maken. Mijn keel en stem kraakten door het enorme verdriet aan alle kanten en de tranen gleden over mijn wangen. Er was meer aan de hand dan alleen het verdriet van de eigenaren en hun overleden hond. Het overleden hondje gaf me aan het eind van de reading het beeld van een hert door. De boodschap van het hert luidt als volgt: ontvangen, verzamelen en weer loslaten. Een hert haalt het beste uit alles en vraagt je solidair met jezelf en zorg voor je zelf te dragen’ aldus Christiane Beerlandt vanuit haar boek ‘ Als de Dieren spreken konden’. Het hert gaf niet alleen de eigenaren de boodschap mee om los te laten maar mijn eigen persoonlijke vraag over de huidige situatie werd ook door deze hond beantwoord. 

De derde les kwam te paard voorbij. Afgelopen weekend ging ik in alle vroegte met Farruco, mijn paard, op pad. De temperaturen zijn waanzinnig hoog geweest en alleen de hele vroege ochtenden maken me actief. Ondanks het vroege tijdstip waren er vele mountainbikers en wandelaars op de been en ik maakte met wat bekenden een praatje. We spraken over de koelte van de bomen, de mooie ochtendzon die over de berg en het dal scheen en hoe gelukkig we ons voelde om zo in de natuur verbonden te zijn. Farruco stond heerlijk te proesten tijdens ons gesprek. De mensen waarmee ik sprak, zeiden zonder dat ze weten dat ik een dierentolk ben, dat het paard het met ons eens was. Ik wist het wel zeker maar liet dat in het midden. Ik geloof dat hoe hooggevoelig je bent of niet, bewust bent van je intuïtie of niet, je altijd wel signalen oppakt maar het vaak via een grapje wordt geuit. Juist als we uit de dagelijkse realiteit stappen en ons verbinden met de natuur, de intuïtie veel makkelijker tot je komt.

Dieren zijn zich niet bewust met een virus waar wij ons druk over maken. Zij voelen wel degelijk onze stress, zorgen, angst en onzekerheid. Daarom geven ze ons vele signalen om ons zelf niet ziek te laten worden wat we in ons hoofd stoppen qua gedachten en illusies.

De drie wijze lessen die ze mij de afgelopen tijd meegaven waren dus: focus op wat je echt gelukkig maakt, draag zelf zorg voor je zelf en maak je af en toe los uit je omgeving omgeving als deze niet goed voelt.

In september start ik weer met de online Academy ‘intuïtief communiceren met dieren’ waarbij juist deze wijsheden van dieren ons verder helpen in onze eigen spirituele groei. Wil je meer weten over jouw reis met mij en de dieren om ons heen? Neem gerust contact op via info@animalsoul.academy of via 0034 690012077 Een virtuele hug van Mirjam uit Spanje

1 gedachte over “Hoe dieren ons bijstaan in tijden van mentale druk”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven

Bedankt voor je bezoek

Wil je zo nu en dan bijzondere mails van mij ontvangen? Met mooie verhalen, tips en nieuwtjes?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief