Mirjam Diepenbrock

Animal Soul Academy

Hoe ga je met de kater om?

Het is zaterdagavond 1 juni en ik kom rond 20.30 uur weer thuis van een groots feest. Mijn hond Kalí komt blij naar me toegelopen en ik hoor haar zwiepende staart tegen de deur van de auto aantikken. Mijn poes Gaia strekt zich lang uit in het zand naast mijn geparkeerde auto. Ze laten beiden op hun eigen manier blijken dat ze blij zijn dat ik er weer ben. Ik stap een beetje weemoedig de auto uit. Ik ben thuis, maar ik kan het enthousiasme van de dieren niet tot me nemen. 

Mijn verjaardag sluit ik feestelijk af

Ik zet mijn JBL boxje op een bankje naast het zwembad, mijn favoriete playlist klinkt luid en ik denk ´f**k´ de buren. Ik doe mijn dansschoenen uit en laat mijn voeten even in het zwembad bungelen. Mijn cadeau, een fles roze cava, had ik al in de vriezer gelegd, want mijn verjaardag sluit ik feestelijk af. De harde klanken die uit mijn boxje komen, laat mijn hond niet uit het veld slaan. Ze ligt op mijn natte voeten. Zelfs de poes stapt tussen een net geopend bierflesje en wat lege verpakkingen door en nestelt zich tegen me aan.

Ben ik nou verdrietig na zo’n heerlijke dag?

Ik probeer de muziekklanken te gebruiken om mezelf nog wat op te zwepen. Het lukt niet. Ik begin hard te mopperen en zeg hardop: “Dit wil ik niet meer!” Ik herhaal het meerdere keren en pers er een traantje uit, want die moest van heel ver komen. Ben ik nou verdrietig na zo’n heerlijke dag met vrienden? Die ik dansend heb doorgebracht? Waar komen deze gevoelens vandaan? Zijn het bedachte emoties of zijn het echt gevoelens waar ik naar mag kijken? Ik duw op dat moment alles weg en laat de fles cava ploppen. De kurk dobbert op het water in het zwembad.

Ik voel een leegte van binnen

De roze cava glijdt in een wijnglas, want ik heb geen zin om een cava glas ergens weggestopt in een kast te zoeken. Zo vaak drink ik geen cava. Cava is een feestelijk drankje en ik heb bepaald dat het feest is. Maar feest voor de buitenkant is niet hetzelfde als een feest van binnenuit. Terwijl mijn lichaam nog nadanst van het feest, voel ik een leegte van binnen. Ik voel me nu alleen. Mijn gedachten gaan met me aan de haal. Ik herhaal wijze quotes zoals dat alles een illusie is, ik mijn gedachten zelf positief kan vervullen en dat ik dat dan aantrek.

Dit is geen feestelijk moment

Alle wijze levenslessen van de goeroes die ik volg spoel ik denkbeeldig door de wc. Er is nu niets dat me uit dit eenzame gevoel haalt. Ik geef niet eens aandacht aan mijn dieren die letterlijk aan mijn voeten liggen. Ik zet de muziek zachter, want ik word moe van de harde klanken en het leidt me af. De cava smaakt me niet en dit ligt niet aan de cava zelf. Maar dit is geen feestelijk moment. Ik mag echt alle gevoelens tot me laten komen. 

De leegte omarmen

De stilte en het in de verte staren over het groene Spaanse landschap, het gespin van de kat en het gesnurk van mijn hond brengen me weer in het hier en nu. Ik zucht diep en voel de woorden tot me komen:
– Het is helemaal oké om me alleen te voelen.
– Zeker op een feestelijke dag als ik weer alleen thuiskom. 
– Het gevoel van leegte mag ik voelen en naar kijken. 
– Dit doet niets af aan mijn geweldige dag, maar dit gevoel overvalt me en zit er wellicht al langer.
– Nu laat ik de gevoelens toe. 

De verzachting die tot me komt, maakt me sprakeloos. Ik kan even niets meer denken of voelen. 

Dankbaar dat ze altijd graag bij me willen zijn

Ik stap mijn slaapkamer in. De kat springt op bed en mijn hond neemt plaats in haar mand achter mijn bed. Ik kijk mijn dieren dankbaar aan. Dankbaar dat ze altijd graag bij me willen zijn, ondanks mijn gemopper van net. 

Onvoorwaardelijke liefde

Ik schrijf nog even een paar woorden op in mijn soort van dagboek (dat ik een journal noem). De glimlach verschijnt weer op mijn gezicht, en ik loop alle mooie liefdevolle momenten van de dag na. Ik sluit mijn ogen en voel op allerlei fronten: onvoorwaardelijke liefde. 

Ik trakteer
Dans je mee met mijn helende woorden bij het afscheid nemen of de rouw van je dier die je nu nog steeds na jaren voelt? Ik verloot vijf boeken met kaartendeck ter ere van mijn verjaardag (sluiting 21 juni)! Het gaat om mijn eerste boek: De Lijn tussen Magie en Leven, samen met de 44 inzichtkaarten. Stuur me een mail waarom je graag in aanmerking wilt komen voor dit prachtige boek. Deel gerust dit blog zodat je ook andere harten kunt raken. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ben er klaar voor!

Wil je meer informatie over een cursus/opleiding of over het coachingstraject? Of wil je graag samen kijken wat het beste bij je past? 

Dan is dit kennismakingsgesprek iets voor jou!

Contact Informatie
Wat is je reden voor deze kennismaking?
Ik neem contact met je op via de mail. We plannen samen een geschikt moment om verder kennis te maken.

Klaar voor updates

Wil jij inspiratie, kennis en tips ontvangen vanuit mijn zielsconnectie met de dieren? Schrijf je dan in voor mijn mails. Ik neem je mee in de bijzondere wereld van de dierencommunicatie. Ik deel mooie verhalen, praktische tips over telepathie met je dier of ter ondersteuning bij verlies van en rouw om je dier en je ontvangt updates over de Animal Soul Academy. Kortom, interessant voor sensitieve dierenliefhebbers en professionals die dagelijks werken met dieren.

Bedankt voor je bezoek

Wil je zo nu en dan bijzondere mails van mij ontvangen? Met mooie verhalen, tips en nieuwtjes?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief