Mirjam Diepenbrock

Animal Soul Academy

Verhuizen en alle stress die dieren meemaken en zelf ook keuzes maken…

Hoe ervaar je rust en kun je een hoofdstuk afsluiten als je kat al maanden is vermist?

Is je kat overleden, is het zelf een nieuw huisje gaan zoeken of heeft hij het hazepad gekozen?

De afgelopen maanden zijn drukke maanden voor me geweest. In december 2022 kreeg ik te horen dat het bod voor de verkoop van mijn huis was geaccepteerd en kon ik eindelijk het vele poetswerk voor alle eerdere bezichtigingen loslaten. Mijn gekoesterde droom om alleen door Zuid-Amerika te reizen kwam uit en zo plande ik deze reis eind januari 2023. Ik vulde vóór mijn reis al vele verhuisdozen, zodat bij terugkomst de laatste twee weken voor mijn verhuizing alles al georganiseerd was. Er waren nog twee kamers gezellig en bewoonbaar voor de oppas van mijn dieren tijdens mijn afwezigheid. 

Een verhuizing staat in de top 3 lijst van stressvolle gebeurtenissen

Niet alleen voor mezelf waren dit grootse veranderingen, ook mijn dieren pikten mijn onrustige energie op. Hun huis zag er anders uit en voelde anders aan. Hun vrouwtje was in gedachten al op reis én haar ziel was langzaamaan hun basis en huis aan het verlaten. Hun veiligheid en stabiliteit veranderden op alle fronten. 

Daar waar mensen vooruit kunnen denken en plannen, leven dieren in het NU

De meeste (gevoelige) dieren reageren bij veranderingen: verandering in omgeving, uitbreiding in gezinsleven, verandering bij emoties van mensen, ziekten etc. Mijn wat oudere dieren pikten deze verandering in energie meer op dan de jongste van het gezelschap. Uiteindelijk heeft Kosmo (zij zou dit jaar 5 jaar worden en is de poes van mijn zoon) het hazepad gekozen. Te veel veranderingen die haar hebben doen besluiten om een andere plek te zoeken of zelfs te vluchten. 

Bij terugkomst van mijn reis heb ik Kosmo nog één keer gezien. Ik hoorde op een avond rond etenstijd haar gemiauw en rende naar buiten, pakte haar op en heb haar enorm gekroeld. Ik vertelde haar dat ik zo blij was haar te zien en hoeveel ik van haar houd. Ze wurmde zich snel uit de omhelzing, want er stonden twee honden en een kat jaloers mee te kijken. Ook dat nog … ze voelde zich op geen enkel front meer veilig in haar oude omgeving. 

Het telepathisch contact bij vermissingen

Vanaf dat moment heb ik haar nooit meer gezien. Ik heb samen met mijn dierentolk-collega’s nog meerdere telepathische contacten met haar gelegd, want in dit soort situaties is het fijn om iemand objectief te laten meekijken. Daar waar de een voelde dat ze een ander huisje had gevonden, zei de ander dat ze niet meer in leven was. Een vermissing laten begeleiden door een dierentolk is meestal een ongrijpbare situatie als het dier niet meer terugkomt. Want wij mensen zien het graag zwart of wit: de kat komt thuis of wordt dood gevonden. Maar dat maakt een vermissing juist zo lastig. 

Wat je niet weet, kun je ook niet staven 

In mijn geval is mijn eigen poes vermist en heb ik haar lichaam nooit meer gevonden of haar nog gezien. Hoe ga je dan om met deze ‘onzekerheid’? Hoe ga je om met je eigen gedachtekronkels en emoties? Ik heb mijn huis in een lichtbundel gevisualiseerd, wat bij vermissingen vaak wordt gedaan, maar heb desondanks geen enkele reactie van Kosmo gekregen. Zelf kreeg ik ook niet haar overleden ziel te voelen. Ik tast nog steeds in het ongewisse, maar ik heb haar pad hierin geaccepteerd. 

Weerstand is de grootste vijand

Ik heb in deze situatie mogen accepteren dat zij haar eigen pad heeft gekozen. De keuzes die ik heb gemaakt, hebben consequenties gehad voor mijn leefomgeving. Ze had eigenlijk niet veel keuze omdat ze zich onveilig, angstig en weggepest voelde. Wat zou je zelf doen als je met deze emoties te maken zou hebben? Kon ik daar een verandering in brengen en hoe? Ik heb niet goed nagedacht of goed ingevoeld op haar reactie door mijn eigen planning en agenda. 

Het was nog een koude avond in maart dit jaar toen ik hoorde dat mijn verhuizing zou worden uitgesteld. Ik besloot de open haard nog een keer aan te maken en mezelf de rust te geven met een foto van haar in mijn hand. Er was even geen druk of verplaatsing nodig en zo kon ik alle mooie en dierbare momenten rustig de revue laten passeren. ‘Zoek me niet’, waren de woorden die ze tot me sprak. ‘Waar ik ook ben, het is goed zo. Laat je leiden door alle (ver)lichte sterren vanuit het Universum’. En met een flits verdween ze voor mijn geestesoog … Een traantje biggelde over mijn wangen. Ik antwoordde nog met: ‘Je heet niet voor niets Kosmo. Je zal altijd verbonden zijn met de kosmos en ik met jou.’ 

Wil je meer verhalen lezen over afscheid nemen van je dier? Bestel mijn boek ‘De lijn tussen magie en leven’, een handboek over verlies van en rouw om je dier dat samen met een set inzichtkaarten is uitgegeven in 2022. Of download het gratis e-book over verlies en rouw.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ben er klaar voor!

Wil je meer informatie over een cursus/opleiding of over het coachingstraject? Of wil je graag samen kijken wat het beste bij je past? 

Dan is dit kennismakingsgesprek iets voor jou!

Contact Informatie
Wat is je reden voor deze kennismaking?
Ik neem contact met je op via de mail. We plannen samen een geschikt moment om verder kennis te maken.

Klaar voor updates

Wil jij inspiratie, kennis en tips ontvangen vanuit mijn zielsconnectie met de dieren? Schrijf je dan in voor mijn mails. Ik neem je mee in de bijzondere wereld van de dierencommunicatie. Ik deel mooie verhalen, praktische tips over telepathie met je dier of ter ondersteuning bij verlies van en rouw om je dier en je ontvangt updates over de Animal Soul Academy. Kortom, interessant voor sensitieve dierenliefhebbers en professionals die dagelijks werken met dieren.

Bedankt voor je bezoek

Wil je zo nu en dan bijzondere mails van mij ontvangen? Met mooie verhalen, tips en nieuwtjes?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief