Mirjam Diepenbrock

Animal Soul Academy

Luister naar de fluisteringen van je dier

Femke is intens verdrietig en radeloos als ze contact met me opneemt omdat ze spijt heeft dat ze haar 3-jarige kat Bernie heeft laten inslapen. Tijdens ons Zoom-contact vertelt ze me snikkend dat het diertje een ongeluk had gehad, meerdere keren was geopereerd, maar dat de blaas niet meer goed werkte. De kat trok iedere keer de katheter eruit en krijste van de pijn. Ze had naast de reguliere geneeskunde ook acupunctuur en reiki geprobeerd, maar niets bleek te helpen. Hele hoge rekeningen moest ze betalen, maar er was in haar optiek geen resultaat.

verlies en rouw

Hoe werkt een reading?

Tijdens een reading, een energetische verbinding tussen mens en dier, lees ik de energie van de eigenaar en van het dier via een foto. Vragen over emotionele, mentale en fysieke kwesties neem ik telefonisch door. Daarnaast geven dieren me ook spirituele inzichten mee, die ingaan op de reden waarom het dier in hun leven is gekomen. De reden van een verbinding tussen mens en dier kan soms heel diepgaand en soms heel praktisch zijn. 

Ons innerlijk weten verbergt allerlei schatten

Voordat ik Femke de spirituele reden uitleg, kalmeer ik haar eerst met mijn stem en na een paar minuten voel ik haar verstillen. Ik kan haar nu recht in haar ogen aankijken en krijg toegang tot haar ziel. Ik voel haar intuïtieve vermogens en haar onuitputtelijke liefde. Er ontstaat een warme glimlach op mijn gezicht en ik vertel haar het volgende: “Op het moment dat we ons door angst laten overrompelen en zorgen maken, gaan we in ons hoofd zitten. Deze heftige turbulentie zorgt ervoor dat we de toegang tot onze intuïtieve vermogens verbreken. Op deze manier laten we ons innerlijk weten en voelen buiten beschouwing terwijl daar juist allerlei schatten verborgen liggen. Deze schatten zijn zo waardevol en glimmen zo hard dat we er vaak van schrikken of van weglopen. Dieren dagen ons uit om dicht bij onze kern en intuïtie te blijven.” 

Ze voelde al dat Bernie haar iets wilde vertellen

Om zelf geen invulling te geven aan wat ik diep van binnen voel, stel ik haar de vraag: “Wat voelde jij diep van binnen toen Bernie het ongeluk kreeg?” Ze kijkt op en schrikt van mijn vraag. “Tja, ik voelde dat Bernie me iets wilde vertellen, maar ik wilde hem eerst beter maken. Daarom heb ik alle mogelijke genezingswijzen geprobeerd. Ik heb een andere dierentolk in de arm genomen om te traceren hoe Bernie het ongeluk had gekregen. De dierentolk vertelde mij dat ze een auto-ongeluk had gehad, maar ik voelde dat dit niet klopte. Ik voel me schuldig dat ik niet naar mijn eigen gevoel had geluisterd, maar dat is nu mosterd na de maaltijd.”

Waar was zij mee bezig ten tijde van het ongeluk?

Ik geef haar aan dat ik een grote rubberen band zie en dat dit gelinkt kan worden aan het ongeluk. Maar de band is niet van een rijdende auto, het is een losse band. Ook nu kijkt Femke verschrikt op en zegt dat er achter haar huis werkzaamheden waren, waar grote banden waren neergelegd om het terrein af te bakenen. Dat de werkers elk lopend en vliegend dier van het terrein afgooiden. Ze had zelf het idee dat het ongeluk daar was gebeurd. 

Ik stelde weer een vraag: “Wat gebeurde er in die periode dat er werkzaamheden waren, Femke? Waar was jij mee bezig?” Femke vertelt dat ze wel het vertrouwen had dat Bernie geen tumult zou opzoeken en dat hij wel wijs genoeg was om situaties uit de weg te gaan. Zelf bedolf ze zich in haar werk en liet Bernie lekker zijn eigen ding doen. 

Nu weet ze hoe hij verwond is geraakt

Steeds meer voel ik dat Femke naar binnen gaat, ik zie haar diep nadenken en voelen. Ik kijk haar weer aan en ze geeft zelf haar eigen bevindingen weer: “Bernie is gaan lopen omdat hij niet de aandacht van mij kreeg. Bernie was gek op beleg en de mannen lunchten op die plek achter mijn huis, dus ik denk dat hij door de geur daar naartoe is gelopen. De werklui vonden het alleen geen goed idee dat er kapers op de kust waren en hebben hem met grof geschut weggejaagd. Daar is hij verwond geraakt…”

Zo worden ze bewust van hun eigen intuïtieve vermogens

Het innerlijk weten van mijn klanten is voor mij vele malen belangrijker dan wat ik wil zeggen. Wat zij vanuit hun innerlijke weten vertellen, is voor mij de bevestiging van wat ik voelde, hoorde, zag of wist. Het is de energie die dan resoneert en zo worden mijn klanten en cursisten meer bewust van hun eigen intuïtieve vermogens. Wat Femke me nu vertelde, was precies het inzicht dat ze van Bernie kreeg, waar ze de rest van haar leven wat aan heeft.

“Ik kan me inderdaad van alles in mijn hoofd halen zodat ik zelf bedenk wat goed of fout voor mezelf is. Bernie heeft me voor het ongeluk letterlijk diep in de ogen gekeken en wilde me wat vertellen. Ik had er geen tijd voor en mijn agenda was leidend. Op het moment van het ongeluk liet ik alles vallen en deed ik er alles aan om hem te redden. Maar dat voelt nu als te laat.” Ik zie Femke’s schouders zakken en ze slaakt een diepe zucht. “Bernie wilde dat ik veel meer in het leven stond. Dat hij niet de verleiding ergens anders hoefde te zoeken. Dat ik op de momenten dat hij contact wilde er ook voor hem kon zijn.”

Dieren kunnen ons van alles vertellen om ons te helpen. 
Ondermeer leren ze ons te leven waar het leven voor bedoeld is. 
We mogen leren luisteren naar hun fluisteringen.

Overleden dierenzielen geven boodschappen door via levende dieren

Ondanks deze verschrikkelijke gebeurtenis ga ik nog in op wat details die Bernie zo bijzonder vond in het leven met haar. Femke begint weer te lachen door de grappen en grollen die Bernie uithaalde en ik tijdens de reading meegeef. “Ja, dit is Bernie ten voeten uit! Wil je Bernie vertellen dat ik heel erg van hem houd en ik zoveel spijt heb dat ik niet naar hem geluisterd heb?” Op dat moment vliegt er een vlinder voorbij en ik leg haar uit wat de symboliek van een vlinder is. Overleden dierenzielen geven boodschappen door via levende dieren. Bernie voelt zich vrij, geliefd en gehoord. Het feit dat ze nu weet dat Bernie met haar contact zal maken als ze aan hem denkt, geeft haar rust. 

Wat dieren ons willen meegeven

Het ‘hoe’ wordt eigenlijk achterhaald. Hoe is het dier zo ziek geworden, is voor een overleden ziel niet altijd belangrijk om te traceren. Wat dieren ons in het leven willen meegeven is dat het leven er is om geleefd te worden.

Boek bij verlies van en rouw om je dier

Ik heb een boek geschreven over verlies van en rouw om je dier. Dit handboek gaat over de lijn tussen magie en leven en is samen met 44 prachtige inzichtkaarten uitgebracht in hard copy, maar je kunt ook het ebook bestellen: https://animalsoul.academy/boek-verlies-en-rouw-dier

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ben er klaar voor!

Wil je meer informatie over een cursus/opleiding of over het coachingstraject? Of wil je graag samen kijken wat het beste bij je past? 

Dan is dit kennismakingsgesprek iets voor jou!

Contact Informatie
Wat is je reden voor deze kennismaking?
Ik neem contact met je op via de mail. We plannen samen een geschikt moment om verder kennis te maken.

Klaar voor updates

Wil jij inspiratie, kennis en tips ontvangen vanuit mijn zielsconnectie met de dieren? Schrijf je dan in voor mijn mails. Ik neem je mee in de bijzondere wereld van de dierencommunicatie. Ik deel mooie verhalen, praktische tips over telepathie met je dier of ter ondersteuning bij verlies van en rouw om je dier en je ontvangt updates over de Animal Soul Academy. Kortom, interessant voor sensitieve dierenliefhebbers en professionals die dagelijks werken met dieren.

Bedankt voor je bezoek

Wil je zo nu en dan bijzondere mails van mij ontvangen? Met mooie verhalen, tips en nieuwtjes?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief