Mirjam Diepenbrock

Animal Soul Academy

Zelfliefde, de basis van ons bestaan

Wat is zelfliefde en hoe pak je dit aan? In dit blog leg ik uit hoe ik daar zelf ben achter gekomen.

Vele sensitieve mensen hebben de neiging om anderen te ‘pleasen’ en dat betekent dat ze vaak zichzelf vergeten. Of dat je de hoop hebt dat er betere tijden komen en veel negativiteit maar slikt of hoop haalt uit dat ene sprankje hoop dat je dan 1 of 2 keer per maand krijgt.

Zelf heb ik ook een zware tijd achter de rug en zit nu in scheiding. Jarenlang heb ik gehoopt dat de relatie beter zou worden en putte ik liefde uit die paar keer per maand (liefdes)verbinding. De verbinding die gebaseerd mag zijn op basis van medeleven, interesse en waardering. De vele andere momenten werden toch overspoeld door achterdocht en manipulatie. Nu ik met mensen hierover praat, geven ze ook aan dat wij een aparte relatie hadden. Ik dacht altijd dat dit in vele relaties voorkwam, totdat ik merkte dat ik ook onvoorwaardelijke liefde waard ben om te ontvangen maar niet kreeg.

Ik wil niet meer leven met een man die vreemd gaat en mij daar de schuld over geeft. Ik wil niet meer leven om alleen de verhalen van mijn partner aan te horen en niets over mijn mooie belevenissen kan delen. Dus heb ik de knoop in september doorgehakt.

Een rollercoaster van emoties, maar ook een periode heel veel van daadkracht. Want een beslissing maken, zorgt er ook voor dat andere deuren open gaan!

Ik heb gekozen om de liefde die ik in de relatie stopte nu ook echt aan mezelf te geven, waardoor ik nu al merk dat ik deze ook weer gemakkelijker en vrijer kan doorgeven. Want de liefde die ik er in stopte werd namelijk niet gezien en gewaardeerd.

Jarenlang heb ik voor deze keuze gestaan en wanneer hak je dan echt de knoop door?

 • je bent het waard om gezien te worden
 • je bent het waard om jouw passie te delen met gelijkgestemden
 • stel je grenzen
 • je bent mooi zoals je bent
 • je hier op aarde gekomen om elkaar in elkaars waarde te laten en synergie te creëren
 • luister naar wat jij wilt en niet wat de omgeving van je verlangt
 • stop met angst en leef in vertrouwen
 • zorg goed voor jezelf (voeding, lichamelijk en emotioneel)
 • besef dat je ook van vlees en bloed bent en ook fouten mag maken
 • en het allerbelangrijkste leef met AANDACHT! Geef voeding aan wat jij mooi en belangrijk vindt vol overgave!

Als je hier echt bewust van wordt, ben je echt met ZELFLIEFDE bezig.

Zelf heb ik een vertrouwenspersoon gehad die samen met mij naar mijn emoties keek en daar boven kon hangen. Mij er op wees waar ik voor wilde gaan en daarmee een terugkeer in de relatie behoedde. Want geborgenheid en veiligheid zijn toch onze basisbehoefte.

Nu is mijn veiligheid vele malen groter dan het voorheen was omdat ik niet meer in argwaan hoef te leven voor die ene andere vrouw. De geborgenheid ontvang ik van mijn dieren en lieve zoon. Vrienden die voor me klaarstaan en vele kennissen die me uitnodigen voor een kop koffie zodat ik er niet alleen voor sta.

Alleen sta je er immer nooit voor want de Universele liefde kan ik veel meer ontvangen en weet dat er engelen, zielen en vele andere energieën er altijd voor je zijn, als je hier maar in gelooft en deze wilt aantrekken.

Ik sluit een veel bewogen jaar af en weet dat het vanaf nu alleen maar beter kan worden!

Een liefdevolle groet, Mirjam Diepenbrock

10 gedachten over “Zelfliefde, de basis van ons bestaan”

 1. Joke Bolier-van Beek

  Lieve lieve schat, wat dapper en wijs. Je hebt geluisterd naar jezelf en daar pluk je nu al de vruchten van. Dat het zwaar is geweest kan ik mij voorstellen. Maar jou verbinding met boven gaat nog sterker worden. Je gaat nog meer voor jezelf, je zoon, de dieren en de mensen om je heen, kiezen voor jou.
  Iets was een verslaving is krijg je vaak moeilijk weg en tja er zijn verschillende soorten verslavingen. Ik vind je dapper, liefdevol en mooi en je verdient meer dan je gekregen had. Afspraken gemaakt voor je kwam, geen je nu gehoor aan en kiest voor jezelf. Ik ben ontzettend trots op je en heel blij. Lieverd je heb een mega sprong gemaakt en dat zal steeds meer groeien. Groeien wie jij bent en waarom je hier bent.
  Geniet van jezelf, je zoon, de dieren en ik wens je toch hele fijne feestdagen toe en geen gezond, liefdevol, spiritueel 2018. Hou van je kanjer, hou van je.

  Heel veel liefs en heel veel knuffels van Joke

 2. Ik lees hier krachtige woorden van een sterke vrouw. Ik wens je veel sterkte toe. Ik geloof dat het veel kracht en moed vereist om je huwelijk te beëindigen. Ik hoop van harte dat je er sterker uit zal komen. Nogmaals alle goeds gewenst op je levenspad.

 3. Wat een mooie keuze! En als dan eenmaal die negatieve energie wegvalt, weet je dat ruimte gegeven wordt aan de energie die jou tot nu niet kon bereiken. Weer opgetild worden door puur en bevrijd genieten. Mooi!

 4. Heel veel bewondering heb ik voor je. Omdat je deze grote stap hebt gezet om echt helemaal voor jezelf te kiezen en los te laten wat je niet meer dient. Dat getuigt alleen maar weer wat een krachtig mooi mens jij bent. Wat mooi ook dat je je zo open en kwetsbaar bent in je blog. Zoals je al zegt: de ene deur dicht doen opent zoveel nieuwe mogelijkheden. Jij kunt nu echt 2017 achter je laten en vol liefde 2018 binnen stappen. En heb je behoefte aan een luisterend oor, je weet me te vinden 🙂
  Heel veel liefs Marian-José

 5. Brenda Offermans

  Heel veel bewondering hoe jij de dingen omschrijft wat je mee hebt gemaakt met je ex….zo herkenbaar.
  Bij mij is het een stuk langer geleden, 14 jaar. Maar het raakt me ontzettend wat jij hebt door staan…er zijn zoveel dingen die ik het zelfde heb meegemaakt.
  Sinds het verhaal van jou weet ik pas dat hij ook een narcist was ik heb altijd gedacht een pathologische leugenaar.

  Bedankt dat je je verhaal hebt gedeeld.

  Knap wat je allemaal doet !!!

  1. Mirjam Diepenbrock

   Dank je wel Brenda! Fijn dat ik je hiermee inzicht heb kunnen geven! Sterkte met jouw proces! Want bedrogen worden is voor sensitieve mensen heel destructief! Lieve Groet, Mirjam

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ben er klaar voor!

Wil je meer informatie over een cursus/opleiding of over het coachingstraject? Of wil je graag samen kijken wat het beste bij je past? 

Dan is dit kennismakingsgesprek iets voor jou!

Contact Informatie
Wat is je reden voor deze kennismaking?
Ik neem contact met je op via de mail. We plannen samen een geschikt moment om verder kennis te maken.

Klaar voor updates

Wil jij inspiratie, kennis en tips ontvangen vanuit mijn zielsconnectie met de dieren? Schrijf je dan in voor mijn mails. Ik neem je mee in de bijzondere wereld van de dierencommunicatie. Ik deel mooie verhalen, praktische tips over telepathie met je dier of ter ondersteuning bij verlies van en rouw om je dier en je ontvangt updates over de Animal Soul Academy. Kortom, interessant voor sensitieve dierenliefhebbers en professionals die dagelijks werken met dieren.

Bedankt voor je bezoek

Wil je zo nu en dan bijzondere mails van mij ontvangen? Met mooie verhalen, tips en nieuwtjes?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief