Mirjam Diepenbrock

Animal Soul Academy

Met een klap in je gezicht!

Met een klap in je gezicht, is de titel van mijn aankomende boek! Wanneer ik deze ga schrijven en deze uitkomt durf ik echt niet te zeggen, maar ik heb vele klappen in mijn gezicht laten gebeuren of zijn overkomen. Velen met mij hebben vast te maken gehad met tegenslagen; fysiek, emotioneel en/of mentaal. Een burn out, een groots ongeluk, een hernia, een grootse ruzie, omgaan met narcisme of een scheiding.

Hoe incasseer je de klappen?

Van kleins af maken we dingen mee die ons vormen in de rest van ons leven en gedurende ons leven maken we weer dingen mee die door ouders, vrienden, school of anderen worden geprikkeld. Waarom krijg je last van je rug, waarom heb je last van je blaas, waarom kun je niet meer functioneren op je werk en waarom gaat je partner vreemd?

Lichamelijke tegenslagen

Fysieke klachten zijn heel vaak terug te relateren in hoe we zelf in het leven staan. Een hernia kan te maken hebben met de enorme lasten (zoals zorgen voor anderen, vasthouden aan bepaalde gewoontes of continue maar doorzetten) die we met ons mee dragen. Een blaas kan een indicator zijn dat je je emoties moeilijk kunt loslaten. Hoofdpijnen kunnen te maken hebben met het continue denken en verder verwijderd te zijn van je gevoelens, etc..
Christiane Beerlandt, heeft een heel mooi boek geschreven met de uitleg van 1001 ziekten die te maken hebben met een emotionele belasting (De Sleutel tot Zelfbevrijding). Voor mij is dit nu een bijbel geworden die mij en vele anderen inzichten geeft waarom we fysiek geblokkeerd raken.

Relationele tegenslagen

Hoe komt het toch dat je partner, in mijn geval herhaaldelijk, vreemd gaat? Je hebt zelf wel iedere keer een gevoel dat er iets niet klopt, maar als je er naar vraagt ligt het, in mijn geval, aan mezelf. De manipulatie die een partner op jou kan hebben als sensitief persoon, kan destructief worden. Zelf heb ik heel vaak aan mijn eigen integriteit, intuïtie en vorm van liefde getwijfeld. Uiteindelijk ben ik er achter gekomen dat ik met een narcist te maken heb gehad die charmant en meegaand van de buitenkant was maar niet de onvoorwaardelijk liefde kon geven aan diegenen die het meest van hem hielden, zoals mezelf en mijn zoon.
In dit geval ben ik gaan staan voor zelfliefde en de waarde weer aan mezelf toekennen zodat ik niet vanuit het vreemdgaan de keuze heb gemaakt om te scheiden (de situatie om je heen) maar vanuit mezelf als kracht en mij niet meer de macht heb laten ontnemen.

Werkgerelateerde tegenslagen

Waarom laat je je op je werk zo uitbuiten zodat je werk te veel wordt en lichamelijke klachten krijgt en vervolgens niet eens meer een telefoon kan dulden, een e-mail kunt lezen of een gesprek met een collega kan aangaan? Ook sensitieve mensen willen vanuit hun meewillendheid, klaar staan voor een ander altijd en graag pleasen. Vaak ontdekken we pas dat er een grens overschreden is waardoor je zelf verlamd raakt en het lastiger is om weer op je oude of nieuwe manier terug te keren in je werk.
Mijn burn out zie ik nu als een cadeautje omdat ik een levensveranderende carrière switch heb gemaakt en nu vanuit mijn passie mijn ‘werk’ doe. Bij andere mensen die een burn out hebben gehad en er weer bovenop zijn gekomen hoor je heel vaak dat ze meer positief egoïstisch zijn geworden. Dus eerst aan zichzelf denken voordat je weer aan anderen denkt of helpt.

Hoe kunnen dieren hier een belangrijke rol spelen in jouw helingsproces?

Mijn eigen dieren weten als geen ander hoe ik me voel, wat ik nodig heb zodat ik tijdens mijn spirituele reis op aarde verder geholpen kan worden. Want spiritualiteit is in mijn optiek niets anders dan het leren luisteren naar je eigen ziel en deze steeds mooier oppoetsen dat je heel hard gaat glimmen en je eigen ster op aarde wordt.

Dieren staan veel dichter bij de kracht van het Universum en kunnen daardoor boodschappen veel makkelijk doorgeven als wij mensen niet willen of kunnen luisteren. Ze spiegelen ons, ze geven ons signalen en gebruiken hun instinct en hart.

Ze geven aan wat wij op dat moment nodig hebben, dus dat kan zijn dat ze in pure stilte bij je gaan staan om je mee te nemen naar het moment, zodat we niet meer bezig zijn met af te werken lijstjes en planningen. Het kan zijn dat ze hun mond richting een punt op je lichaam brengen om daar heel rustig naar toe te ademen zodat er spanningen loskomen en het helend vermogen in het lichaam wordt aangewakkerd. Het kan zijn dat je paard laat zien niet meer op zijn benen te kunnen staan omdat de lasten die je zelf meeneemt niet meer te dragen zijn.

Maar wat doe je met die informatie of inzichten?

We kunnen het waarnemen en dat is al heel mooi maar we kunnen er ook wat mee doen. Want elke blokkade vraagt om te luisteren en op een andere manier te gaan handelen. Soms kan het betekenen dat je een besluit neemt om in mijn geval te gaan scheiden. Het kan zijn dat je bekijkt wat er in je rugzak zit en daar letterlijk en figuurlijk rotzooi uitgooit. Wellicht kun je iemand vergeven waardoor je niet meer boos op die persoon bent er meer vreugde tot je kan komen. Wellicht leer je om dankbaar te zijn voor wat er nu al is en daarmee je grote wensen en dromen niet continue na te streven.

Spirituele ontwikkeling gaat in het begin in kleine stapjes en als je er eenmaal mee begint wordt het alleen maar mooier, rijker en grootser. Dat wens ik jou ook toe!

Wil jij ook klappen weten te incasseren of te verwerken, vraag gerust een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan via: info@animalsoul.academy

1 gedachte over “Met een klap in je gezicht!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ben er klaar voor!

Wil je meer informatie over een cursus/opleiding of over het coachingstraject? Of wil je graag samen kijken wat het beste bij je past? 

Dan is dit kennismakingsgesprek iets voor jou!

Contact Informatie
Wat is je reden voor deze kennismaking?
Ik neem contact met je op via de mail. We plannen samen een geschikt moment om verder kennis te maken.

Klaar voor updates

Wil jij inspiratie, kennis en tips ontvangen vanuit mijn zielsconnectie met de dieren? Schrijf je dan in voor mijn mails. Ik neem je mee in de bijzondere wereld van de dierencommunicatie. Ik deel mooie verhalen, praktische tips over telepathie met je dier of ter ondersteuning bij verlies van en rouw om je dier en je ontvangt updates over de Animal Soul Academy. Kortom, interessant voor sensitieve dierenliefhebbers en professionals die dagelijks werken met dieren.

Bedankt voor je bezoek

Wil je zo nu en dan bijzondere mails van mij ontvangen? Met mooie verhalen, tips en nieuwtjes?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief