Mirjam Diepenbrock

Animal Soul Academy

Maagtorsie bij mijn hond. Én wat zegt dat over mij?

Wat zegt een fysiek probleem van je dier over jezelf? Sta jij daar wel eens bij stil?

Afgelopen weekend is mijn Mastien, Beau met spoed opgenomen in het ziekenhuis. Ze had gespuwd en had hele dikke flanken. Mijn lieve buuf, praktiserend dierenarts in Nederland, stond na mijn telefoontje binnen 5 minuten op de stoep. Ze heeft Beau gelijk gecontroleerd en vreesde een maagtorsie. Onderweg belde haar man meteen met de spoedhulp zodat we ook meteen bij aankomst geholpen konden worden.

Ongelooflijk hoe sterk honden zijn na een operatie

Na het nemen van foto’s moest ze meteen geopereerd worden. Na 1,5 uur kreeg ik het telefoontje dat ze goed door de operatie was gekomen en 1/4 deel van haar maag was weggehaald omdat dat deel al was afgestorven. ’s Avonds mocht ik even naar haar toe en zag dat ze al beter uit haar ogen keek. Het is nu even afwachten wanneer ze naar huis mag komen. Maar als mensen zo’n operatie doormaken dan liggen ze vaak een week op de intensive care dus het is niet niets geweest deze ingreep.

Hoe ontstaat een maagtorsie?

Hoe een maagtorsie kan ontstaan is voor vele dierenartsen een raadsel. Het kan bijvoorbeeld door bepaalde voeding komen. Bij Beau vonden ze de resten van een konijn in haar maag. Ook grotere honden hebben sneller kans om een maagtorsie krijgen.

Ik voelde de avond ervoor al aan dat ze niet helemaal lekker was. Ze wilde niet eten en zocht mijn handen op, wat voor haar al uniek is. Ik werd heel misselijk bij het vasthouden van haar maag en had het idee dat ik moest overgeven. Ook voelde ik links van haar maag, dat haar milt onrustig was. Later op de avond zocht ik haar weer op maar kon haar niet vinden. Zij slaapt en leeft buiten bij mij op het terrein en heeft vele mogelijkheden zich te verbergen. Ik heb de andere honden gevraagd mee te kijken maar dat is helaas niet gelukt (heeft vast te maken dat ik zelf heel moe was en niet volledig geconcentreerd kon zijn).

Intuïtief aanvoelen van dieren

De volgende ochtend werd ik misselijk wakker en dacht in eerste instantie aan de vis die ik de vorige avond had gegeten. Even gewacht totdat mijn misselijkheid zakte en ging de paarden verzorgen. Bij aankomst zag ik Beau in de wei in het zonnetje liggen, maar geheel stil. Een klein stukje van haar staart ging omhoog toen ik naar haar toe liep. Haar pootjes voelde koud aan en ze leek heel afwezig. Mijn handen op haar buik gelegd maar gelijk kreeg ik het gevoel naar de dierenarts te gaan. En zo geschiede.

Maar wat zegt dat nou over mij, zo’n maagtorsie?

Om heel eerlijk in de spiegel te kijken, zegt de maag ook veel over mijn huidige staat van zijn. Ik maak op dit moment een heftige periode door waarbij ik het systematisch vreemdgaan van mijn ex mag verwerken. Maar als je deze emoties niet goed kan verwerken en dus emotioneel een blokkade opbouwt dan is dit ook gelinkt aan je maaggebied. Voor mij een heftige confrontatie maar ook weer dankbaar dat Beau nu in goede handen is bij de dierenarts.

Heeft Beau nu mijn emoties opgepikt? Waarom zij wel en niet de andere dieren? Is dit bad luck of mag je vanuit het Universum eerlijk bij jezelf kijken?

Ik denk het laatste! Ik heb nu ook gelijk een afspraak gemaakt bij een therapeut, ondanks de vele steun van vrienden en familie. Ik mag nu op dat vlak ook ontvangen. Want de enige die je kunt verliezen, is jezelf. Nou daar wil ik me niet op richten want ik wil me richten op onvoorwaardelijke liefde en vrede in mezelf!

In liefde, Mirjam

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ben er klaar voor!

Wil je meer informatie over een cursus/opleiding of over het coachingstraject? Of wil je graag samen kijken wat het beste bij je past? 

Dan is dit kennismakingsgesprek iets voor jou!

Contact Informatie
Wat is je reden voor deze kennismaking?
Ik neem contact met je op via de mail. We plannen samen een geschikt moment om verder kennis te maken.

Klaar voor updates

Wil jij inspiratie, kennis en tips ontvangen vanuit mijn zielsconnectie met de dieren? Schrijf je dan in voor mijn mails. Ik neem je mee in de bijzondere wereld van de dierencommunicatie. Ik deel mooie verhalen, praktische tips over telepathie met je dier of ter ondersteuning bij verlies van en rouw om je dier en je ontvangt updates over de Animal Soul Academy. Kortom, interessant voor sensitieve dierenliefhebbers en professionals die dagelijks werken met dieren.

Bedankt voor je bezoek

Wil je zo nu en dan bijzondere mails van mij ontvangen? Met mooie verhalen, tips en nieuwtjes?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief