Mirjam Diepenbrock

Animal Soul Academy

Gedeelde smart is halve smart

samen of apartIk geloof er sterk in dat we in het leven zelf onze eigen slingers mogen ophangen. Slingers die je eigen unieke leven kleuren. Jouw behoeften, wensen en dromen!
Als jij gelukkig bent, dan kun je dat ook uitstralen naar de buiten wereld toe. Maar hebben we dan überhaupt wel een partner nodig om gelukkig te zijn of te blijven?

Zelf heb ik een best heftig jaar achter de rug waarin mijn eigen relatie aan een zijden draadje hing. Vaak genoeg heb ik gedacht ‘bekijk het maar, ik kan het wel alleen af want ik ben super happy met wie ik zelf ben’. Toch ben ik er achter gekomen dat we van nature sociale dieren zijn en we behoefte hebben aan innige verbondenheid met anderen. Daarnaast schijnt het dus heel gezond voor ons te zijn.

Waar komt die behoefte aan verbondenheid vandaan?
Het klinkt misschien heftig wat ik nu zeg, maar in de vernietigingskampen tijdens de tweede WO ging het niet om het belang van het individu, maar om het tweetal; de eenheid van overleven (gedeelde smart is halve smart). Nauwe banden met anderen is namelijk van vitaal belang voor alle aspecten van onze gezondheid- mentaal, emotioneel en fysiek.

Besef wat spanning in een verbondenheid met je doet.
Van verhoogde bloeddruk, slecht slapen, slecht eetpatroon, huidproblemen tot verhoogd irritatiegrens kunnen o.a. symptomen zijn als je niet happy bent in je relatie of een relatie mist. Angst, jaloezie, depressie en o.a. eenzaamheid veroorzaken spanningen en zorgen ervoor dat ons zelfregulerend en helend vermogen in ons lichaam blokkeert. Toen ik ook las dat emotioneel isolement een groter risico is voor de gezondheid dan roken of een hoge bloeddruk (socioloog James House), kon ik dat ook wel beamen.

Je kunt namelijk wel samen in een relatie staan en toch ook weer heel alleen.
Of je nu vrijgezel bent of een relatie hebt, ik hoor vaak genoeg dat mensen zich alleen voelen. We hebben de neiging om dan in onze schulp te kruipen, om weg te lopen van de persoon in kwestie, de situatie te negeren of juist heel erg boos te worden.

Is liefde en verbinding dan toch een primaire levensbehoefte?
Zelf geloof ik in onvoorwaardelijke liefde. Of je nu verbonden bent met een partner, kind(eren), familie of vriend(en) ik denk dat VRIJHEID een heel belangrijk onderdeel is van die onvoorwaardelijke liefde. Dat je niets van elkaar verwacht, dat je liefde kunt geven omdat je blij kunt zijn voor de ander. Die vrijheid kan gegeven worden als er vertrouwen is en als je je veilig voelt in de verbinding. Daarmee sta je zelfstandig in je kracht en vervul je jezelf en de ander met de rijke, onderlinge verbinding.

Wat ik zelf nu het afgelopen jaar heb geleerd is dat je eerst een ruzie, verdriet, negeren of andere vervelende emotie mag gaan herkennen. Dat je samen met de ander erkent dat de veroorzaakte emotie niet te doorbreken is. Sinds ik EFT-therapie heb ontdekt, geeft dit mij vele handvatten binnen mijn eigen relatie en is er weer een basis voor veiligheid ontstaan. Ik wil niet aangeven dat een relatie per definitie gered moet worden, maar dat je zelf groeit als persoon in die relatie waardoor er weer een mooie onvoorwaardelijke verbinding kan ontstaan!

Een vaste relatie wil niet zeggen dat je daarmee je geluk bezegeld. 
Maar wat zoeken we dan eigenlijk in ons leven?

  • Dat geluk vanuit jezelf komt
  • Dat geluk kan worden aangevuld door een ander
  • Dat we niet zonder elkaar kunnen
  • Dat liefde en verbondenheid alleen uit intimiteit bestaat?
  • Willen we onze ellende graag delen met een ander?

Ik blijf het lastig vinden om een mening te geven over een gelukkig leven zonder partner of een leven met een partner. Wat ik wel op dit moment aan het leren ben, is dat ik: 1. Zelf verantwoordelijk ben voor mijn eigen geluksmomenten en deze niet afhankelijk kan laten afhangen van een ander. 2. Een verbinding aanga vanuit gelijkwaardigheid 3. Me gelukkiger voel als ik intieme liefde kan delen met een en dezelfde persoon 4. Geloof dat iedereen liefde mag ontvangen. Want liefde is niet de kers op de taart. Het is een fundamentele en primaire levensbehoefte. Net als zuurstof en water. 

De mate van verbondenheid ligt niet alleen op het intieme vlak. De kwaliteit van een relatie speelt ook een belangrijke rol.
Wil je zelf ook meer levensgeluk aantrekken? In de maand december 2015 worden er diverse webinars gegeven waarbij ik je graag meeneem in een beweging dat er van alles gerealiseerd kan worden. Nu jij nog om hier actie in te ondernemen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ben er klaar voor!

Wil je meer informatie over een cursus/opleiding of over het coachingstraject? Of wil je graag samen kijken wat het beste bij je past? 

Dan is dit kennismakingsgesprek iets voor jou!

Contact Informatie
Wat is je reden voor deze kennismaking?
Ik neem contact met je op via de mail. We plannen samen een geschikt moment om verder kennis te maken.

Klaar voor updates

Wil jij inspiratie, kennis en tips ontvangen vanuit mijn zielsconnectie met de dieren? Schrijf je dan in voor mijn mails. Ik neem je mee in de bijzondere wereld van de dierencommunicatie. Ik deel mooie verhalen, praktische tips over telepathie met je dier of ter ondersteuning bij verlies van en rouw om je dier en je ontvangt updates over de Animal Soul Academy. Kortom, interessant voor sensitieve dierenliefhebbers en professionals die dagelijks werken met dieren.

Bedankt voor je bezoek

Wil je zo nu en dan bijzondere mails van mij ontvangen? Met mooie verhalen, tips en nieuwtjes?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief