Emotioneel neutraal met paarden, kan dat?

Emotioneel neutraal worden was het uitgangspunt voor cliënte op locatie in Zuid-Spanje.

Voor mij een verrassende intentie die werd neergezet voordat we de paardenwei betraden. Voordat ik mijn client meeneem naar de wei waar de paarden staan, leg ik eerst wat veiligheidsbeginselen uit als je met paarden in contact komt. Niet iedereen is namelijk een paard gewend en hoe zorg je dat je je veilig voelt bij mijn viervoeters en hoe creëer ik een veilig gevoel voor mijn paarden.

In eerste instantie begon ik te zoeken naar mijn kennis en ervaringen bij het horen van de uitgesproken intentie van mijn cliënte. Waar begin ik?, dacht ik nog.

Paarden zijn onze leermeesters

Paarden zijn wat dat betreft meesters in het laten voelen van jouw emoties. Het laten ontdekken van jouw mogelijkheden en vooral hulp te bieden daar waar het nodig is.

Farruco, mijn witte ruin, kwam als nieuwsgierige ‘man’ op cliënte afgelopen en op een zachte manier zijn begroeting maakte. Cliente was gelijk helemaal blij en vervuld dat dit paard meteen naar haar toeliep.

Toen ik haar de keuze liet maken met welk paard ze graag de coachingssessie wilde inzetten, gaf ze aan dat Farruco als eerste contact maakte dus dat zal het paard dan ook wel zijn.

Interessant, dacht ik meteen. Want ik zag haar ook lonken naar mijn bruine merrie, Bonita die ook zeker 10 centimeter kleiner is en veel rustiger overkomt.

De mens is zo vaak op zoek naar erkenning

Ik stelde haar een aantal vragen: ‘Maar waar zat je eerst naar te kijken? Wat wil jij? Of laat je het overkomen en vind je het eerste contact dat iemand in zijn algemeenheid maakt zo belangrijk? Voor goedkeuring of gezien willen worden?’

Hoog sensitieve mensen zijn al snel ingepakt bij een liefdevolle begroeting. Ik bedoel ingepakt als zijnde dat ze erkend willen worden als mooie ziel.

Zelf heb ik jarenlang altijd gedacht dat als je één liefdevol moment met je geliefde hebt in een week of over langere periode uitgesmeerd, dat dat ook genoeg was. Want we hebben als hoog sensitief persoon toch niet veel nodig? Als wij zelf maar veel kunnen geven dan is dat al goed genoeg.

Liefde bestaat uit ontvangen en geven

De volgende onderwerpen hebben we samen met Bonita uitgediept. Uiteindelijk koos ze toch voor Bonita omdat dit haar keuze was en Bonita ook openstond om die verbinding aan te gaan.

  • Waar sta jij in je leven als hoog sensitieve vrouw?
  • Wat heb jij nu nodig in je leven?
  • ‘Voel’ je vanuit je hoofd of ga je meer op je intuïtie vertrouwen?
  • Waarom voel je niet vanuit je buik, wat zit daar geblokkeerd?

Dat je op een van mijn paarden echt gaat zitten, komt niet zo vaak voor maar deze houding laat iemand zich gedragen door voelen wat voor mijn cliënte haar transformatie heel belangrijk was.

‘Kun je verwoorden wat nu een sessie met de paarden inhoudt?’, vroeg ik nog. ‘Jeetje, er is zoveel met me gebeurd en zal dit zelf even laten bezinken en tot me door laten werken. Wat er precies gebeurt weet ik niet maar dat ik er bij geholpen ben, dat staat als een paal boven water!’

Wil je ook een transformerende sessie met behulp van paarden en helende energie ontvangen?

Kijk gerust verder op mijn website.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven

Bedankt voor je bezoek

Wil je zo nu en dan bijzondere mails van mij ontvangen? Met mooie verhalen, tips en nieuwtjes?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief