Mirjam Diepenbrock

Animal Soul Academy

Irriterende blaffende hond in huis.

Heb je ook een hond die overmatig blaft als je in huis bent? Vanuit het niets slaat je hond aan of reageert op de kleinste dingen die op straat voorbij komen. Heel irritant en je weet maar niet waarom de hond zo reageert. Is het angst, nominatie of heeft hij ergens last van?

Dit zijn hele goede vragen om bij een dierentolk te rade te gaan en zo kreeg ik deze vraag van een eigenaresse die heel veel van haar hond houdt maar door zijn gedrag er een grotere wig ontstond. Ze had geen zin meer om met hem te gaan wandelen of liefdevol te aaien en verzorgen.

Tijdens het telepathische contact met dit dier, kijk ik ook naar de energie van de eigenaar. Ik geloof namelijk dat dier en mens zo energetisch met elkaar verbonden zijn dat we energie van elkaar overnemen of kopiëren.

Al snel bleek gedurende het gesprek dat de eigenaar het lastig vond om te aarden. Ze zit hoog in haar energie, heeft een hoge ademhaling en voelt altijd een soort gevoel van: “Ik moet iets doen”. Daarnaast voelde ik aan dat ze graag dingen voor de buitenwereld doet maar daar niet altijd achter staat. Ze vindt het lastig om ‘nee’  te zeggen en wil zeker geen mens (en dier) kwetsen.

Toch gaf ik haar aan dat deze gedachten, manier van leven, een spanning oproept die ze overbrengt op het dier. In dit geval voelde ik een relatie met de spanning die de hond voelt en dat slaat bij hem over op het blaffen.

Soms weten we onbewust wel wat er speelt en dat was ook zo bij deze vrouw. Maar hoe ga je dan zelf je energie veranderen zodat zijzelf en het dier minder spanning bij zich dragen?
Je moet ergens beginnen om de cirkel te doorbreken.

Door een lichaamsbewustwordingsoefening en een meditatie kreeg de eigenaar al veel meer rust in haar lichaam en geest. De hond reageerde er mooi op en ging rustig naast haar op de bank slapen.

Na de oefening gaf het dier toch nog een mooi signaal af en ging in haar aantekeningboekje zitten bijten. Na herhaaldelijke correcties, bleef het dier toch doorgaan en ging zelfs blaffen.

De eigenaar is tegen het slaan van dieren en had moeite met het vinden van een juiste correctie.

Zelf heb ik haar uitgelegd dat ik reageer op dieren zoals ze onderling elkaar ook ‘corrigeren’. De honden gebruiken hun tanden en wij kunnen onze vingers hierbij gebruiken. Ook de wijze waarop we onze vingers gebruiken dient met een bepaalde intentie gepaard te gaan. Als we namelijk in een emotie blijven hangen zoals zielig, boos of schuldig, dan werkt de correctie niet. De druk die je gebruikt dient zo neutraal mogelijk te zijn en kort van duur. Ik ben overigens geen hondentrainer dus als je hier meer over wilt leren, informeer zelf bij jou in de buurt.

De eigenaar deed wat ik zei en de hond wist eigenlijk niet wat er gebeurde. Hij ging van de bank af en op zijn mat liggen gapen. Hij bleef maar gapen. Voor mij is dat een teken dat de hond probeert te verwerken wat er is gebeurd.

De dag na deze Reading & Healing kreeg ik het volgende terug van de eigenaar: “Wat een mooi gesprek gisteren, je hebt bevestigd wat ik al voelde. Dat corrigeren met Balou maakt indruk op hem. Ik merk dat de energie is veranderd, ik hoef maar te kijken als hij iets verkeerd doet en klaar is het. Het is nu heerlijk stil in huis en ook dit is wel even wennen ;-)”

Wil je ook inzichten over gedrag, emoties of andere zaken van je dier?

Klik hier voor je aanvraag.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ben er klaar voor!

Wil je meer informatie over een cursus/opleiding of over het coachingstraject? Of wil je graag samen kijken wat het beste bij je past? 

Dan is dit kennismakingsgesprek iets voor jou!

Contact Informatie
Wat is je reden voor deze kennismaking?
Ik neem contact met je op via de mail. We plannen samen een geschikt moment om verder kennis te maken.

Klaar voor updates

Wil jij inspiratie, kennis en tips ontvangen vanuit mijn zielsconnectie met de dieren? Schrijf je dan in voor mijn mails. Ik neem je mee in de bijzondere wereld van de dierencommunicatie. Ik deel mooie verhalen, praktische tips over telepathie met je dier of ter ondersteuning bij verlies van en rouw om je dier en je ontvangt updates over de Animal Soul Academy. Kortom, interessant voor sensitieve dierenliefhebbers en professionals die dagelijks werken met dieren.

Bedankt voor je bezoek

Wil je zo nu en dan bijzondere mails van mij ontvangen? Met mooie verhalen, tips en nieuwtjes?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief