Mirjam Diepenbrock

Animal Soul Academy

Is de dood het einde?

De dood is het einde… Ik leg deze zin iets anders uit. Lees verder.

Het is in mijn optiek reëel om te zeggen dat bij overlijden het lichaam van een persoon of dier niet meer terugkomt. De geest bestaande uit je naam, je opvoeding, DNA en de waarden die je hebt meegekregen en hebt aangenomen in dit leven verdampen, net als uiteindelijk het fysieke lichaam doet. Maar de ziel leeft in mijn optiek eeuwig voort en neemt de ervaringen van dit leven weer mee. De ziel reïncarneert en je mag in je volgend leven bepaalde levensissues uitwerken die in je vorig leven niet hebt opgelost.

Wat is een ziel?

Een ziel is zoals Homerus 800 jaar voor Christus al schreef, een LEVENSADEM. Homerus onderscheid twee verschillende soorten zielen; de lichaamsziel (die het lichaam van leven en bewustzijn voorziet) en de vrije ziel (bewusteloosheid en bij de dood actief wordt). Of zoals andere religies aangeven een Vonkje Goddelijkheid. Om de ziel zit het lichaam en de geest. De ziel leeft eeuwig voort en zal na overlijden naar een ondefinieerbare energie bundel gaan. Dat laatste heb ik zelf ook ervaren. Bij mijn bijna doodervaring reisde ik naar een andere dimensie van licht en liefde. Ik zal het gemakshalve het hiernamaals noemen.

Hoe ziet het hiernamaals eruit?

In de readingen (het ‘lezen’ van een foto van een dier) die ik geef voor mensen die hun dier (net) hebben verloren, ziet het hiernamaals er iedere keer anders uit. De basis wordt gevormd door veel licht en liefde. De beelden die ik ‘zie bestaan de ene keer uit (dierlijke) verzorgers die het dier opvangen en de wonden verzorgen. Een andere keer zie ik het dier in de meest gezonde vorm voorbij springen of lekker eten in een wei. En weer een andere keer zie ik het dier heel vredig en berustend liggen.

Overleden dierenzielen weten dat mensen graag iets tastbaars willen horen en daarom geven ze mij een karaktereigenschap of gebeurtenis mee wat ik totaal niet kan weten. Hierbij krijgt de eigenaar vertrouwen dat ik ook echt met hun viervoeter in contact ben.

De overleden ziel hoort ons en sommigen proberen op allerlei manieren in contact met ons te komen. Ze koesteren geen wrok of schuldgevoelens naar ons en stralen juist heel veel liefde en lichtheid uit. Ze zijn een soort kussen voor ons bestaan en ziel op dit moment.

Hoe ziet een overleden ziel eruit?

Mijn uitleg waarom je de overleden dierenziel ervaart of ‘ziet’ zoals hij of zij in leven was, is in mijn optiek omdat dat met onze herinnering te maken heeft. Het plaatje dat we hadden is een soort van aankleding van de ziel. Ik geloof dat een overleden ziel een liefdevolle samenstelling van anatomen is dat bepaalde karakter- en karma informatie bij zich draagt. Daarom herken je bepaalde zielen. Zo word je aangetrokken tot bepaalde zielen en zou het kunnen zijn dat je zielen in dit leven herkent. Over tweeling zielen volgt er een ander blog.

Waarom kan niet iedereen contact leggen met een overleden ziel?

Door de jaren heen zijn we heel veel geloof in spirituele gidsen, wijze oud gedienden en engelen verloren. We hebben ons meer en meer gericht op materiële zaken die ons ‘gelukkig’ maken. Het ego laten we dagelijks vervullen om macht, kracht en ‘wijsheid’ te vergaren. Dit hoort helemaal bij deze tijdsgeest en ik heb ook een zekere vorm van ego. Zodra we steeds meer liefde laten binnenstromen dan boosheid of frustratie uiten, wordt het ego steeds minder gevoed.

Er zijn ook zielen die al meerdere reizen hebben ondergaan en net als katten een bepaalde wijsheid hebben opgebouwd. In mijn optiek staan deze zielen dichter bij de Bron (de oorsprong van alles) en kunnen daarom makkelijker contact leggen met energieën in het algemeen.

Komen overleden dierenzielen weer bij je terug?

Ik ben er van overtuigd dat er bepaalde dierenzielen weer bij je terugkomen wellicht ook nog in je huidig leven. Ik heb zelf meegemaakt dat mijn overleden Shetland pony weer is teruggekomen in een Spaans paardje die ik vanaf mijn 40e acht mooie jaren heb mogen geven. Bekijk mijn voorgaande blog over Montana.

Niet zo lang geleden heb ik een reading voor een overleden kat gegeven en die energie van de kat en de familie was zo groots en uniek dat ik ook een duidelijk gevoel kreeg dat ze als een Lemniscaat aan elkaar verbonden waren. Dat alle familieleden en dierenzielen zo sterk verbonden waren en elkaar bijna allemaal weer opzochten vanuit een ander leven. Wow dat was echt heel bijzonder! Iets wat ik zelf niet ken in dit leven en zo mij verrijkt in dit leven.

Reïncarnatie hoe werkt dat?

Is het zo dat we reïncarneren totdat we de levensles geleerd hebben? Ik geloof dat we ons tijdloos kunnen voortbewegen in alles wat er is. Dit houdt ook in dat overleden zielen ons kunnen horen, zien en ‘voelen’. Ze ons een sensatie van aanraking doorgeven zoals sommigen eigenaren ineens een kattenstaart langs hun neus voelen of een lik op de arm van hun overleden viervoeter. Of je een geur opvangt, een mooie veer vindt, een vlinder die voor je wegvliegt en nog zoveel mooie signalen meer.

Wees dankbaar voor de mooie tijd die jullie samen hebben gehad. Hoe meer je naar de mooie dingen terugkijkt, hoe meer liefde er jouw kant uit zal stromen!

Echt het mooiste is om je te verwonderen over de wonderen van dit bestaan!

Een liefdevolle groet, Mirjam

Meer informatie over het contact leggen met je overleden dierenziel.

1 gedachte over “Is de dood het einde?”

  1. Lieve Mirjam,

    Sterkte met het overlijden van jullie lieve Scoopy. Hij heeft vast een heel mooi leven bij jullie gehad! Wat fijn dat hij jullie kon laten weten dat hij klaar was om te gaan, maar wat een gemis. Dikke knuffel,

    Imka

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ben er klaar voor!

Wil je meer informatie over een cursus/opleiding of over het coachingstraject? Of wil je graag samen kijken wat het beste bij je past? 

Dan is dit kennismakingsgesprek iets voor jou!

Contact Informatie
Wat is je reden voor deze kennismaking?
Ik neem contact met je op via de mail. We plannen samen een geschikt moment om verder kennis te maken.

Klaar voor updates

Wil jij inspiratie, kennis en tips ontvangen vanuit mijn zielsconnectie met de dieren? Schrijf je dan in voor mijn mails. Ik neem je mee in de bijzondere wereld van de dierencommunicatie. Ik deel mooie verhalen, praktische tips over telepathie met je dier of ter ondersteuning bij verlies van en rouw om je dier en je ontvangt updates over de Animal Soul Academy. Kortom, interessant voor sensitieve dierenliefhebbers en professionals die dagelijks werken met dieren.

Bedankt voor je bezoek

Wil je zo nu en dan bijzondere mails van mij ontvangen? Met mooie verhalen, tips en nieuwtjes?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief